Chou-fleur Bertelur

God bless my little kitchen
I love its every nook
And bless me as I do my work
Wash pots and pans and cook

My Little Kitchen

by : MiouQueuing


Salam dapur! Jom kita main masak-masak hari ini, baik??? Baikkkkk!!!!!

Untuk pelajar-pelajar dalam mahupun luar negara; yang kena masak sendiri (padan muka); bila tengah khusyuk menguliti buku di malam gelita; tiba-tiba perut menyanyi senandung duka; bangunlah dari kerusi dan meja; masuklah ke dapur yang tak ada apa-apa; cuma terdapat beberapa jenis sayur, telur dan lada; pinggan, pisau dan kuali dah tersedia; jadi jom mulakan misi kita!


CHOU-FLEUR (sebut : syeflor) BERTELUR

Capai apa yang ada :
Sebiji kubis bunga (chou-fleur) atau suka hati nak banyak mana.
2 biji telur.
Lada hitam.
Garam.
Minyak.

Kelentang-kelentung :
1) Potong dan rebus kubis bunga sampai lembut.
2) Pecahkan telur dan masukkan lada hitam dan garam secukup rasa. Pukul.
3) Salutkan kubis bunga dengan telur. Kalau telur tak cukup, tambah lagi. Makin tebal salutan, makin sedap suapan!
4) Goreng!

~suitable for vegetarian and non-vegetarian~


Tips :
Chou-fleur Bertelur sedap dimakan apabila orang lain tengah tidur.


CooL CheF :
Selamat makan berjemaah!


~ Tangan Yang Memberi Lebih Baik Daripada Yang Menerima ~

8 comments:

creamyfiodesi said...

testing komen~

Anonymous said...

testing lagi~

Anonymous said...

sape nak komen???xD

Cahaya kesempurnaan said...

testing testing for many times!!??
hello
hello
finnas?

Cahaya kesempurnaan said...

wah

ia berjaya!

inilah tempat komen yg dicari cari selama ni!

hahaha

Cahaya kesempurnaan said...

alamak!!!!!!!!!!!
habeslah tempat ni nnt


diserang


hahahah!!!!!!!

Cahaya kesempurnaan said...

tunngula den habeh siap kojo!

habes semue tmpt ni den komen!

lalalalallalallalallalalalallala

^-~

creamyfiodesi said...

haha...ops, some1 baru saje lepas dr hosp bahagia~ kidding! =P