HaPPy aNNiVerSaRY { çàFé CRèàMmYFiOdeSi }

One year has passed, and still we are in love,
Nor will time undo what we have done.
Even as boughs break and mountains move,
Years enrich what pleasure has begun.
Each moment of our passion and delight,
As clear as sunshine, bountiful and bright,
Remains as longing after it is gone.


One Year Has Passed, and Still We Are in Love



Yipeee! Setelah berlalunya berpuluh-puluh entri sejak pembukaan café CREAMMYFIODESI ini, akhirnya cafe ini menyambut ulang tahunnya yang ke-1. Tahniah!
Clap! Clap! Clap!

Kalau anda gembira
tepuk tangan, hentak kaki, lompat tinggi-tinggi, sebut HOORAY!
Kalau anda gembira
beginilah caranya
Kalau anda gembira
tepuk tangan, hentak kaki, lompat tinggi-tinggi, sebut HOORAY!



Special present for special anniversary!


Aku sebenarnya nak lukis gambar yang lain daripada yang lain sikit, tapi disebabkan lack of skill, lukis dalam belon angan-angan sajalah...

Ok, sempena ulang tahun yang cemerlang, gemilang dan terbilang ini, jom kita asah kepala lutut dan otak dengan soalan cepumas, cepuperak, cepugangsa, cepu apa-apa aje~

SOALAN :

1) How much CANDY in this picture? Jawab dalam 5 saat!

2) Ada sejenis gula-gula dalam gambar berbentuk melengkung seperti huruf J. Nyatakan nama gula-gula itu dalam bahasa inggeris (dalam bahasa Melayu tak ada) berserta warnanya sekali.

3) Komen gambar ini dari sudut pandangan orang yang kreatif. =P


Syarat-syarat penyertaan :

1) Terbuka kepada penduduk dunia yang masih hidup tanpa mengira agama, bangsa, warganegara, warna kulit, jenis darah, cap jari, etc.

2) Boleh jawab seberapa banyak jawapan selagi idea tak mati.

3) Hantar jawapan sebelum tarikh tutup iaitu sebelum... entri baru keluar. Hehe!


Hadiah :

1) Hadiah akan diberi untuk soalan 1, 2 dan 3.

2) Hadiah adalah ... RAHSIA! Tapi insyaAllah ada.

3) Seorang pemenang yang berlainan untuk setiap soalan.




ENJOY!


1) Siapa yang berminat aktiviti mewarna, sila teruskan bakat anda~
2) Sebarang soalan boleh tanya di kaunter café.



~Tangan Yang Memberi Lebih Baik Daripada Yang Menerima~

11 comments:

aisyah said...

trex..
would like to make a guess for question number 2..
nama candy: candy cane
warna candy: red and white

- so, count me in the contest, alright?

- and I am looking forward for the 'hadiah' hehe :)

creamyfiodesi said...

hehe...so supportive la diz girl, i tell u..

uiks? nape jwb soklan 2nd jek? soklan lain xmencabar erk?

hadiah xley gtaw lg, contest masih dibuka..hehehe! =D

aisyah said...

eh alamak..
kene jawab sume eh?
yg lain malas nak buat hehe..
takpe la, i wanna fight for hadiah untuk question number 2 je..
hehe :-)
*boleh ke macam ni?*

-И α Ě ɨ Ľ α- said...

nak jawab. tp amek masa..
plis jgn tutup kontes ok..
plis..

sbb nak hadiah lumayan tuh..
ok byebye~~~

will answer l8er!

-И α Ě ɨ Ľ α- said...

nampaknya saya yang akan dapat hadiah lumayan.

Jawapan #1
53 biji,
45 dlm gambar+8 dlm small box
bukan 5 minit >> cara saya kira..(6J1 14O2 12S2 13L3)

Jawapan #2
Candy Cane, merah dan putih

Jawapan #3
Lukisan yang berbentuk kreatif dan menarik, walaupon lukisan lelaki figurenya masih kaku sikit, tapi masih cun. Lukisan nih menggambarkan fikiran pelukis yang penuh angan-angan dalam wonderland. Saya bagi 7/10. Ok, semoga berjaya, dan berlatih lg ;D

creamyfiodesi said...

~o) aisyah

yeah! dare to fight!!! go!go!go! berani tanggung risiko erk? =D

~o) -И α Ě ɨ Ľ α-

terima kasih atas penyertaan..
musykil jawapan no 1 tuh..
macam mana kire erk? (6J1 14O2 12S2 13L3) <-- pe kebendanya nih? =D

-И α Ě ɨ Ľ α- said...

rahsia nih, hebat x?
adi putra pon kalah.. ^^

creamyfiodesi said...

ceh..tah2 ko pon xpaham..
ye x?
hahaha..

Sha-na.Szied said...

saya paham ape yg saya kire.. tp bce balik skng dah x igt lak rahsia tuh

kak, saya da dapat idea..

lukiskan;

seorang budak perempuan cute sedang laptop sambil duduk di meja studynya, pastu die malu2 sbab orang bace blog die.. (apekah?)

ok2..lukiskan.....

seorang budak perempuan cute sedang laptop sambil duduk di meja studynya

boleh?

creamyfiodesi said...

oh mannn!
nape korg specifickan 'seorang budak perempuan'? hah? hah?
like u noe my weakness la..
cess!=D

Sha-na.Szied said...

nape x leh ker? dah siap lom?? haha

erm, kalau x leh wat je la orang x de muke tgh men tenet duk kat meja study ok?? :D