February Flight

ATTENTION PLEASE

To all passengers,
please fasten your seat belt,
because we're in scared to death - danger zone!


Apakah yang anda suka tentang kapal terbang?

Cara pemanduan berhemah pilot? Pramugara kacak? Servis pramugari? TV mini untuk setiap orang? Duduk sebelah tingkap? Pilihan makanan sejuk beku dan jus? Tidur dalam kepulan awan? Bantal dan selimut yang boleh dirembat? Tandas yang mempunyai sistem menyedut? Butang memanggil pramugara/pramugari? Apa? APA?

Aku suka order kopi bersama creamer. Dan melayan filem atau main game, kemudian tidur bila kapal terbang bakal mendarat satu / dua jam lagi.


Apa pula sebab anda berharap tak naik kapal terbang?

Acrophobia aka penggamang tinggi? Bayaran untuk mendapatkan hidangan? Tempat duduk yang sempit? Otot leher kejang ketika cuba tidur? Sakit perut sampai tahap diarrhea? Beg-beg yang asyik terjatuh ke atas kepala dari tempat meletak bagasi? Beg kertas muntah yang tak mencukupi? Orang belakang tekan skrin TV kuat-kuat sampai tempat duduk anda bergegar? Orang sebelah tak reti diam walaupun dalam penerbangan selama 10 jam? Apa? APA?

Aku sangat cuak apabila kapal terbang melalui zon angin lintang! Dan jantung aku berdenyut lebih pantas daripada kelajuan cahaya!



CAFE CONTEST KEMBALI LAGI!!!

1) Contest kali ini sangat mudos! (Mudah tahap melampau! =P)

2) Bayangkan korang melalui detik-detik mendebarkan apabila kapal terbang mengalami kerosakan jentera dan korang terpaksa terjun dari kapal terbang sebagai satu-satunya pilihan yang ada!

3) Apakah yang bakal terjadi kepada korang?

Terjatuh dalam laut lalu terjumpa raja duyung yang menghadiahkan korang kotak pandora?

Terdampar di padang pasir yang tidak mempunyai walau sehelai daun dan bersuhu melebihi takat didih?

Terperosok jauh ke dalam bumi sehingga sampai ke bahagian mantel dan terjumpa makhluk asing yang merupakan penemuan terbesar dalam sejarah arkeologi dan X-Files?

4) Tolong jangan bagi jawapan yang stereotaip - MATI. Melainkan mati dipijak oleh gergasi di negara orang kerdil. <<< Jawapan seperti ini akan diterima. =D

5) Walaupun lukisan berlatarbelakangkan Malaysia (KLCC dan tanglung kongming tahun baru Cina), korang bebas mereka latar tempat korang sendiri.

6) Cubalah berseronok dengan berimaginasi! ^_^




Selamat Ulang Tahun Ke-2
Cafe Creammyfiodesi


18 comments:

FeditlitousChuBb said...

hang p baca version story aq.. hahaha

creamyfiodesi said...

ok, da bace!
mmg mantap! :D

FeditlitousChuBb said...

weyh, nk baca version kau plak!

creamyfiodesi said...

wey, aku pgnjur, mane ley masuk!
hahahaha!
tnggu nnti da announce winner, aku bg aku nyer lak. hak3! :D

aisyah said...

Penganjur, jangan tutup contest cepat sangat tau. I want to participate jugak. Hehe. Tapi tak sempat nak tulis lagi. -.-'

creamyfiodesi said...

oh, xpe2. take ur time! :)

contest ni pjg tmpohnya. nk bg sume berimaginasi spuas2 hati. hehe!

Syafinaz Razak said...

ouh...
kalo camtu 5 mac nie sye start cuti mid sem, saye join ok?
dah ade idea dah nie..
hehehe...

Syafinaz Razak said...

saye suke naik kapal terbang sbab....
pramugara nye handsome....
main game, tgok movie..rembat barang dah tentu2 nye....
and then mengajuk pramugri jadik bisu...huahuahuahua...

saleema mohideen said...

saye juge saye juge mahu mengejoin! but not now! lagi 3 ari yek! hehehe~

creamyfiodesi said...

pnut : xde mslh nak jawab bape mac pun. hehe!

camne ngajuk pramugari jd bisu? lol!

salem : ok2! sile2. xsabar mnunggu jwpn dr semua org! hehehe!

wawa azam said...

ble tarikh tutup wehh..ku nk join suke2 r..ekeke..

pssttt..mase utk merepek2..*ting* :P

creamyfiodesi said...

utk korg, xde dateline. haha!

yeah, skang r mase tok merepek! :D

wanacesh said...

wah sronoknyer,,nk join nk join!,,aku nk bertapa dulu berimaginasi melangkau realiti,,hehehe

creamyfiodesi said...

boleh lak nak bertapa dulu! hahaha!
ok2 aku tnggu ko pulang drpd brtapa kt gua. :D

aisyah said...

Dah siap! Haha. :)

creamyfiodesi said...

worite! :)

Maryam H said...

alamak bukak lagi tak ni! huhu kalau ye ak nak start berangan skrng....

:D

creamyfiodesi said...

no problemo mayau! sila2! mmg tgh menunggu kau nih. wahaha~ terharu x? :D :D